Májová štreka IV

MÁJOVÁ ŠTREKA IV

25. 5. 2013

majova_strekaPůvodně jsem měla v plánu tento víkend vyrazit na Toulky okolo Kutné Hory, ale pak jsem objevila neoficiální trekk nedaleko Tábora a rozhodla jsem se, že vyrazíme tam. Po dlouhém přemýšlení, jak to uděláme s Cerbíkem, který je ještě moc mladý na 28 km, jsme se domluvili, že na delší trasu vyrazím já s Bloxi a na kratší Radek s Cerbíkem a Astou. 

 Místo konání akce jsme našli bez problémů, prošli jsme prezentací a čekali na instrukce. Počasí nebylo zrovna příjemné a tak jsme si na zahřátí dali čaj s rumem (někdo jeden, někdo dva :). V devět hodin odstartoval první závodník. Na mě s Bloxi přišla řada v 9:25 hod a hned jsme se připojili k Honzovi s Rufusem, který kousek po startu zjistil, že nemá propisku. A celou trasu jsme šli v jejich skvělé společnosti. Itinerář byl stručný, ale výstižný - ani jednou jsme nezabloudili a s přehledem plnili úkoly. Teda alespoň jsme si to mysleli :) V jednom úkolu byl totiž chyták a já na něj skočila a hrdě odpověď nadiktovala Honzovi. Naštěstí se to povedlo všem závodníkům a tak nám schodně všem přidělili trestou hodinu.  S Bloxi jsme vybojovali krásné druhé místo v kategorii - štreka 28 km :)

Radek odstartoval s velkým nadšením a první kilometry běžel a to do doby, než zjistil, že je cca 4 km mimo trasu. To ho probralo a rozvážným krokem se vrátil na trasu a pokračoval v klidnějším tempu. Všechny úkoly splnil na jedničku a i přes "zaběhnutí se" tento tým vybojoval krásné 3. místo na jejich prvním společném trekku. 

Děkujeme organizátorům za moc příjemnou trasu a těšíme se na další akci. A Honzovi s Rufusem velké díky za milou společnost na trati.